Thursday, December 03, 2015

Tegla's


Vlada je grafički dizajner iz Novog Sada, a Ivana je fizioterapeut. Šta mislite, šta će se roditi kad ovaj par odluči da pokrene sopstveni posao? Salate u tegli, logično.

Pa šta?! Nije uvek logično preduslov za odlično! :)

Tegla's je nastao 2014. u Novom Sadu, nakon što je Vladi dosadilo da na poslu, u pauzi za ručak, razbraja eci-peci-pec nad pripadnicima svetog trojstva burek-pizza-pljeskavica. Da se razumemo, nema Vlada ništa protiv bureka niti ostalih članova trojstva lično, ali recimo da mu je, kao kreativnoj duši, bilo potrebno neko osveženje. Na momenat se nalaktio, zamislio i zažalio što ne može da kupi, recimo, neku zdravu obrok-salatu, pa još atraktivno upakovanu u staklenu teglu, kao što je viđao po netu... A onda mu se upalila sijalica i odlučio je da salatu u teglu spakuje - sam! Dobro, lažem, nije sam, već sa svojom Ivanom :)

I krenuli su da pune tegle... Kvalitetnim namirnicama, bojama entuzijazma i lekcijom iz ekologije - za sakupljenih i vraćenih deset tegli, ponudili su salatu po izboru za jedan dinar!

Prvo su osvojili Novi Sad, a od pre nekoliko meseci su počeli da šarmiraju i prestonicu. 

U ponudi danas imaju dvocifren broj s pažnjom iskomponovanih obrok-salata u rasponu cena od 285 do 415 dinara, tu su i deserti u tegli, a novitet na meniju, bukvalno od pre neki dan, su i musli tegla (preukusna!), apple crumble i potaž od bundeve. Za porudžbinu od tri ili više tegli obezbedili su i besplatnu dostavu.

Ako mene pitate, za početak probajte specijalitet kuće, obrok-salatu pod imenom brenda, Tegla's, u običnoj ili pikant varijanti. Pa posle redom, polako... :)

klik na sliku za veći prikaz


Kako stići do tegli, ili tegle do vas?

Novi Sad
Narodnog Fronta 25 ili
Put Šajkaškog odreda 2a ili
069/1-834-527

Beograd
Đorđa Stanojevića 9A, Novi Beograd - Belville ili
060/0-501-502 ili 060/0-502-501

komentara: 7

  1. Krasna ideja i nadam se da će uspješno poslovati. Svima nam treba više salate.

    ReplyDelete
  2. Postovana Majo, tek od pre tri nedelje pratim Vas blog. Odusevili ste ne samo mene, nego i moju mamu. Toliko ste precizni i pedantni. Naravno, i zabavni. Hvala Vam za ovu informaciju jer mi mnogo volimo supe i salate. Srdacan pozdrav.

    ReplyDelete
  3. Želim im svu sreću preduzetničku, kad im krenu razne inspekcije sa zahtevima... sreća je što nemaju poslastičarnicu!

    ReplyDelete
  4. Ha ha.. sjajni su.. imala sam prilike da ih probam (u Beogradu).. doduse slatku varijantu.. iako nisam neki preveliki ljubitelj cokolade probala sam triocolore i homeroche.. i odusevljena sam, svaka pohvala i preporuka :)

    ReplyDelete
  5. A koliko je to u eurima?
    Pitam radi usporedbe cijena, u Zagrebu to otprilike stoji oko 5 eura, vise-manje, ovisno o namirnicama.
    Ideja o serviranju u staklenim teglama je super, kod nas porciju za nositi van dobijete u preruznim plasticnim kutijama!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salate su u rasponu od 2.5 do 3.5 €, otprilike, ali standard u Srbiji je niži nego u HR, pa i to treba uzeti u obzir prilikom poređenja.

      Delete
  6. Meni je ovo genijalno i mislim da bi svugdje imalo prođu!

    ReplyDelete