Thursday, October 07, 2010

Kobasice u testu


U igri FBI rukavice pod istragom je blog Just good food koji piše Nada. A kod Nade vrlo lepa zbirka recepata i fotografija. Jede se konkretno. Dezerata ima pregršt, a preovladjuju kremasti kolači, kao i kolači i torte sa jagodama. Što bih volela da je sada juni, i da napadnem bar neku od tih divnih jagodičastih poslastica.

Ali nije. Jesen je. Čim malo zahladni, samo gledam šta bih jela, po mogućstvu nešto slano, mesno i jako. Ovo sam znala da ću praviti čim sa ugledala kod Nade, jer odgovara zahtevu, a i jednostavno se sprema. U mom slučaju bilo je još jednostavnije nego po Nadinom receptu, jer nisam kobasice motala u slaninu, šta ću, imala sam takav komad da nikako nisam mogla da isečem duge trake, tako da sam slaninu samo prepržila i pobacala po dnu vatrostalne činije, preko poređala malo propržene kobaje, zalila testom, pa u rernu. Testo se u rerni jako naduje, ali sve se to posle vrati.

Fin i jednostavan ručak, svakako preporučujem!


Sastojci:
100 g slanine
oko 500 g kobasica (koristila sam srpske)
130 g brašna
1 kašičica soli
pola kašičice praška za pecivo
3 jaja
300 ml mleka
pola veze svežeg peršuna

Postupak:
1 . Uključiti rernu na 200°C.
2 . Pomešati brašno, prašak za pecivo, so, jaja, pa mešajući dodati mleko, i na kraju peršun. Ostaviti da odmori 30 minuta.
3. Za to vreme propržiti slaninu, i poredjati na pleh. I kobasice propržiti par minuta, da uhvate boju. Poređati preko slanine pa sve preliti testom.
4. Peći oko pola sata.

Recept za štampu

komentara: 15

  1. I ja sam ih pravila pre neki dan, odlicne su!!!

    ReplyDelete
  2. Çok güzel çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılarımla.

    ReplyDelete
  3. Volim bre ovakvu JAKU hranu. Deluje mi ubedljivo, jer dobiješ i leba i kobasice, i sve je vruće. A nije ni suvoparno kad ima i slaninice. Jedino što bih ja tu promenio bi bilo da se kobasice na neki način sačuvam od preteranog sušenja. Mislim da bi bilo bolje da se to testo nekako prelije preko njih pa da se one unutra lepo krčkaju dok testo ne naraste i ne dobije koricu. No u svakom slučaju ovo meni deluje baš po mom ukusu.

    ReplyDelete
  4. Majo fantastično! Predivno! Prekrasno!..ne znam što bi rekla više uopće da ti dočaram svoje oduševljenje! Slikice su prekrasne, njih uvijek prve zapazim, ne znam, više sam vizuelni tip!..Drago mi je jako da si zadovoljna krajnjim rezultatom!

    ReplyDelete
  5. Ovako ih isto radim i ja ,ali od svjezih kobasica,pa se ne isuse punoALI Nafa se dosjetila pa ih omotala u slaninicu!!:)) super jelo !!!!!slike su carobne i da nisi gladan,jeo bi !!!!

    ReplyDelete
  6. Ovo mi djeluje jako dobro. I znam nekoga u kuci ko bi jedva docekao ovakav rucak.

    ReplyDelete
  7. Emglezi imaju nešto slično što se zove "toads in a hole", iliti "žabe u rupi" (???)
    Deluje mi vrlo jednostavno, jelo koje može da zadovolji gomilu. Samo treba naći dobre kobaje...
    Slike su ti prekrasne, kao i obično:)

    ReplyDelete
  8. Super izgleda, već dugo hoću to probati!!!!

    ReplyDelete
  9. Bas dobro kazes "nesto konkretno", a kad ugledas ovaj rucak ogladnis istog trena (cak i ako nisi tako jako gladan) i pozelis odmah da sednes za sto...;)))

    ReplyDelete
  10. ja sam si zabilježila ovaj recept, odmah me oduševio kad ga je Nada objavila, no ne znam bude li vremena da isprobam dok još igrica traje
    odlične slikice

    ReplyDelete
  11. Spremalaaaaaaaaa. Super je. Samo sam se presla jer sam stavila u preveliku tepsiju pa mi je sloj testa jako tanak :(

    A testo mi se bas svidelo, toliko da sam pomisljala da sledeci put stavim duplo vise. Samo se plasim da bih ga onda jurila po rerni :D

    Jos jedna mala napomena; kobasice kod Rusmira na pijaci u Zemunu izuvaju koliko su dobre. Covek ih pravi po nekom tradicionalnom receptu, bez konzervanasa, aditiva i tih stvari, a sadrze i meso divlje svinje. Stvarno su fantasticne. JA sam kupila neke slavonske sa belim vinom, debele su i nisu se isusile tokom pecenja. Rekli su da im uskoro stizu i susene, trenutno imaju samo sveze.

    ReplyDelete
  12. Pravila sam prije neki dan sa ljutim kobasicama. Odlicno je :-). Hvala na receptu :-)

    ReplyDelete
  13. odlican! Pravila danas. Neka Vam testo ne bude suvise gusto, bude lepse. Stavila sam i ulje iz kobasica u kome sam sve to przila.

    ReplyDelete
  14. I ja sam pravila sinoć i odlično je :) ...ps.poslužila sam uz salatu od pavlake, praziluka i masl.ulja...

    ReplyDelete