Friday, April 10, 2015

Kod Tanje, od jutra do mraka


FBI rukavice istražuju Kuhinju zaposlene žene - food blog iza koga stoji jedna vrlo odlučna +Tanja Lekovic , koja vrlo ume da kuva :)

Upoznale smo se 2011. godine preko neta. Blogovanje i strast prema kuvanju kao najmanji zajednički. Vrlo brzo smo uspostavile čvrst prijateljski odnos, onaj koji ne obavezuje ni na šta, ali je uvek tu kad zatreba. U oba smera.

Probala sam ja nekih Tanjinih specijaliteta po okupljanjima na Adi a i šire, i svašta sam nešto stavila na spisak za isprobavanje, a evo šta sam zaista napravila, za sada...



Proja, najobičnija moguća. Imam nešto vrlo slično na blogu, ali nisam pravila 100 godina, a Tanjin recept je malo drugačiji, pa da probamo... Ja padam na ovakva prostakis-vulgaris testa. Ostatak familije tu i tamo. Volim tvrtkastu krckavu koru koja je prisutna satima nakon pečenja. Uz sir, jogurt ili ajvar, mljac!



Njoke bez krompira u belom sosu. Ovo me kupilo na prvi pogled. Ima malo posla oko valjanja, seckanja, al' nije ništa dramatično zametno. Ceo Tanjin blog ima tu notu - "Bez razvlačenja i prenemaganja, molim. Po kuhinji, a i šire." i ovo mi je baš u njenom stilu. A veoma zahvalno i ukusno.

Za dessert - čokoladni mus. Onaj s vrha posta. Ne znam šta prikladno da kažem da dovoljno naveličam koeficijent dobijen računanjem odnosa dobijenog i uloženog.



Kad smo od jutra krenuli po testu i testenini, da ne remetimo! Ljevuša je nešto što verovatno ne može da ne ispadne dobro. Čak i kad se ulje u tepsiji ne ugreje dovoljno da testo zacvrči kad se sipa, ili kad se razlije u manji pleh od poželjnog, pa ostane debeljušna... Što se, pretpostavljate, meni sve desiilo :) Odlična je i drugog dana, pogdrejana u mikrotalasnoj, a i sasvim hladna.

Toliko za ovo javljanje. Nije kraj... ;)

komentara: 9

  1. A ja sam mislila da je ovo prvo pašteta...
    Baš me sram sada.

    ReplyDelete
  2. Pravila sam mus pre dve godine, pola mere jer nas je dvoje odraslih, a junior u to doba nije znao sta je mus. Bilo finih 4 porcija, taman za jedan desert:-)
    Ima svasta nesto fino na Tanjinom blogu.

    ReplyDelete
  3. Aaaaah, Maki! Kakve lepe reci i fin izbor! I meni je ljevusa buckasta, jer je Ikina bila skroz tanka, ali ne smeta - sve se pojede:-) Moj drug, uvek tu kada je gusto :-*

    ReplyDelete
  4. Neki od odabranih recepata su nam se poklopili :) Tanja ima kvalitetne recepte i uživanje je spremati ih. Mus si potrefila skroz!

    ReplyDelete
  5. Uh, kakav je mus... Sad u sitne sate moram da trazim slatkise po kuhinji, a njega da isprobam prvom prilikom. Deluje jednostavno, ukusno i kremasto, ne moze da omane.

    ReplyDelete
  6. Nasi stari su odgojeni na proji uzivam kad udjem u neki restoran koji na meniju ima spremljenu projaru.
    Invekta

    ReplyDelete
  7. Ništa bez štrudle, sa domaćim džemom. Prste da poližeš :)

    ReplyDelete