Saturday, September 15, 2018

Krem desert od kisele pavlake

u saradnji sa Nutrilife

Od dva osnovna sastojka, gotov za dva minuta!



Nakon radne nedelje i totalnog nestizanja, konačno subota!

Čula sam da se to zove neradan dan, a ja ne znam kud ću pre!

Naspavala sam se do čitavih 7.23h i ae zdrao, ubaci u petu i vozi!

Da l' prvo da napadnem krpu i usisivač ili pretrpanu sudoperu ili korpu sa vešom?

Ili da prvo odjurim po voće i zeleniš, pa da pristavim neki ručak?

- Hoće li neko sa mnom na pijacu? Mislila sam da spremim punjene paprike, može?
- Mamaaa, ali odavno nisi pravila pilav, rekla si uskoro ćeš...
- Ali pilav možemo bilo kada, a punjene paprike samo dok ima paprika!
- Ali mamaaaa...
- Dooobro, biće pilav.
- Jeeeeej! :)

Ček da vidim imam li pirinča, imam, super, fali mi samo meso, uzeću batake u obližnjoj prodavnici, ne moram sad do pijace, sutra ću.

Moram i neki kolač da ispečem, od prošlog vikenda nisam. Mislim da ću čokoladne mafine ili medeno srce, to mi je najbrže.

Ili da ipak pre svega toga trknem do grada da dobavim kome šta još fali od udžbenika i belih majica za fizičko? I čarape da ne zaboravim! Odjednom su im sve postale ili male ili bušne!

Čekaj, pa moram ka centru svakako! Treba da odnesem foto aparat u servis, pao mi je pre nekoliko dana sa stolice na patos i sad ne radi, nadam se da je nešto popravljivo i da me neće koštati k'o pola novog :(

Ili da sve to batalim i odem danas kod mame, da provedemo dan zajedno i da joj se nađem za nabavku, kuvanje i čišćenje?

A kad ću, do sto đavola, sesti da sredim nagomilane slike pripreme za neke stare i neke nove recepate koji čekaju? Ranije mi je Srki pomagao oko toga, a sad i on propade radeći od zore do mraka, pa ne stiže.

I kad da na miru pogledam šta ima novo kod Li Ziqi, Ane Bučević i The bite shot?



Ako ne signem kolač da spremim, smućkaću najbrži slatkiš na svetu - kiselu pavlaku sa šećerom ili medom. Da, da, samo ta dva sastojka su dovoljna da udovolje slakom zubu, čak je kremić vrlo ukusan i tako klot, a uz neku svežu i koštunjavu voćku postaje potpun desert.

Uostalom, svi koji znate šta je medovik, znate i da se fil pravi upravo samo od kisele pavlake i šećera i da je božanstven!

Poput sirnog dela iz nepečenih čizkejkova, samo kremastiji.

Ili nalik nekom kiselkastom, osvežavajućem sladoledu!



Hmmm, a šta bi bilo ako dodam i malo SF1 u taj kremić?

Sećate se SF1 iz recepta za zelena jaja na oko? To je koktel od 14 superfood namirnica osušenih i samlevenih, dodatak ishrani koji koji menja svež zeleniš, pomaže detoks i deluje alkalno na organizam. Ako ga umešam u ovo to će biti kao da sam kroz slatkiš unela i porciju kelja ili brokolija :)

Možda zvuči bizarno, ali u praksi je bilo skroz dobro :) Bitno je samo da se ne pretera sa zelenim prahom, da ne preuzme ukus i to je to!

Ne znam koliko uopšte ima smisla da vam pišem recept za nešto ovako prejednostavno, ali ajde, da mi ne ostane ćosav post :)

Prijatno!



Krem desert od kisele pavlake
recept za štampu

Sastojci:
180 g kisele pavlake, (jedna čaša)
2 kašičice meda (20 g)
3 g SF1 (1/2 merice tj. ravna čajna kašičica)
20 g sirovih badema
pola nektarine
par listića nane ili matičnjaka, za ukras


Postupak:
Odvojiti jednu kašiku kisele pavlake pa u to dodati med i SF1 i razmutiti da se dobije ujednačena smesa bez grudvica. Pomešati sa ostatkom pavlake. Badem iseckati krupno, ostaviti malo za ukrašavanje, a ostatak umešati u pavlaku. Servirati rashlađeno, sa kriškama nektarine, posuti seckanim bademima i ukrasiti listićima nane ili matičnjaka.

Količina je za dve male ili jednu veću porciju.




komentara: 6

  1. Heheh, slično je i moja subota prošla... Ručak, veš, drugi veš još čeka da ga neko raširi(deca me ispalila), na pijacu nisam stigla al' sam zato sredila neke ormane, pobacala što se godinama nije koristilo... A deca svo vreme kukaju: igraj se/crtaj sa nama!!!
    Predveče sam ipak našla vremena da ispečem palačinke (jedna mera heljdine,i jedna mera obične :))
    I sad to lepo jedem sa pavlakom, šećerom, bananom i trunkicom istopljene čokolade (deca tražila a ja ne mogu da odolim). I palačinke su one tražile... ma deca su za sve kriva, smršaću tek kad se udaju :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ali tad kreću unučići i sve opet u krug ;)

      Ma neka. Koliko puta sam stala u sred neke frke i ludila, i samo zahvalila bogu što imam za koga biti u frci...

      <3

      Delete
  2. E posle se setih, trebala sam još i komšiji mače da odnesem ali nisam stigla... Trenutno imamo veliku mačku sa 6 mačića (u kutiji u sobi) i jednog malog mačka o kome se brinemo dok ga ne udomimo. I to naravno sve zbog dece... Uglavnom, planiramo da sterilišemo macu i ja razmišljam, kako će nam posle biti dosadno :)

    ReplyDelete
  3. cao majo, pravim medenjake prvi put u zivotu i dok cekam da se rerna ugrije, jedem tijesto i misim se da meni nece biti 60 medenjaka ako tako nastavim.
    I tako kliknem na neki recept i dodjem ovdje.
    Bas me uvijek odusevis sa pisanjem. Kad djecica odrastu i dok cekas unuke, pisi. Pisi i pisi. To bi bio bestseller. You just have it in you. Hvala za vrijeme koje posvetis "proverenim receptima". It's refreshing place for us who need to escape reality and believe everything is right under the sun :) And if I can only stop eating the dough :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti! :*

      p.s.
      Hihihi, i ja volim sirovo testo za medenjake :)

      Delete